Expressie en meditatie in een koor

03 december 2008 08:00

ALMERE - Het Hartenkoor is een nieuw stemexpressie- en meditatiekoor in Muziekwijk en is opgericht door Heleen van der Heul. Het is een koor voor mensen met en zonder zangervaring en nieuwe leden zijn van harte welkom.


Het is een koor voor mensen die nu eindelijk hun stem willen laten horen, want, zegt Heleen van Heul, "elke stem is er om gehoord te worden. Geen stem is 'lelijk'. En zingen maakt je vrolijk, werkt bevrijdend en laat je lekker in je lichaam voelen. Door middel van klanken verdiepen we ons in wat ons in het dagelijkse leven bezighoudt. Door het gebruik van ons lichaam als klankkast, 'trillen' we onze zorgen los."
Naast meditatief met klanken bezig te zijn, zingen de leden van het Hartenkoor een breed repertoire van wereldmuziek, canons, liederen met inspirerende tekst en negro spirituals.
Het koor repeteert in een ritme van drie avonden per maand, elke donderdag van 19.45 tot 21.15 uur. Op de vierde avond is er de mogelijkheid de balansavond 'Stem je hart' van Dionne Hogen te bezoeken. De avonden zijn echter ook los van elkaar te volgen.
Plaats: De Open Ruimte, J. Bakerstraat 40 in Almere-Muziekwijk. Voor meer informatie, kijk op www.hartenmuziek.nl of bel 06-36424061.