Extra afspraken voor aanvraag reisdocument

25 april 2012 05:00

STAD CENTRUM – De gemeente Almere verruimt de komende weken de openingstijden voor het aanvragen van een paspoort of rijbewijs. Hiermee wil de gemeente Almeerders de mogelijkheid bieden om nog voor de vakantie een reisdocument aan te vragen.


Een belangrijke oorzaak van de drukte is dat vanaf 26 juni de bijschrijvingen van kinderen op het paspoort van hun ouders vervallen. Kinderen die vanaf die datum naar het buitenland reizen, moeten hun eigen reisdocument hebben. Het Rijk heeft laten weten dat ouders die zeker willen weten dat het reisdocument voor hun kind voor de komende zomervakantie klaar is, het document uiterlijk 1 mei aan moeten vragen.
Om die reden heeft de gemeente tot 1 mei de openingstijden verruimd. Zaterdag 28 april van 10.00 tot 17.00 uur (normaal tot 15.00 uur).
Tijdens deze ruimere openingstijden kunnen Almeerders alleen op afspraak terecht en alleen voor het aanvragen van een reisdocument. Een afspraak maken gaat het gemakkelijkst via het Digitaal Loket: www.almere.nl/digitaalloket.

Reisdocument wel nodig?

Kinderen die komende zomer naar het buitenland reizen hebben een reisdocument nodig. Dit kan een identiteitskaart of paspoort zijn, afhankelijk van het land waar de reis naartoe gaat. Voor kinderen die niet op reis gaan en nog geen 14 jaar zijn, is een reisdocument niet verplicht. De identificatieplicht geldt namelijk pas voor personen van 14 jaar en ouder. Informatie over het wel of niet nodig hebben van een reisdocument is te vinden via de website www.paspoortinformatie.nl.