Fabio (13) valt lelijk door losliggend zand'Wat als opa of oma dit overkomt?'

29 oktober 2020 09:00

STEDENWIJK – De dertienjarige Fabio kwam vorige week met zijn fiets lelijk ten val door losliggend zand op een fietspad.

"Er zijn werkzaamheden uitgevoerd aan het fietspad", zegt zijn vader, Vasco Dangeli. "De uitvoerders strooien na dit werk altijd zand over de weg. Met de fiets glij je daar makkelijk over uit, zoals Fabio. In het verleden heb ik al vaker mensen zien uitglijden en ikzelf ook al bijna een keertje."

Fabio kwam er genadig van af: een flinke wond aan zijn kin en nog wat schaafwonden. "Hij heeft er behoorlijk last van. En zijn jas en broek zijn kapot. Dat kost toch al snel 75 euro."

Geen borden

Dangeli vindt het vreemd dat de uitvoerders niet met borden aangeven dat er los zand op het fietspad ligt. "Ik heb contact met de gemeente opgenomen, maar die ambtenaren zeggen dat het een ieders eigen verantwoordelijkheid is. Een beetje flauw, daar kan ik verder niet zo mee. Je zou toch kunnen eisen dat er een waarschuwingsbord wordt opgehangen?"

Dangeli wijst naar Amerika waar een advocaat wel raad zou weten met een dergelijk probleem. "Ik ga het verder niet op de spits drijven, maar ik wil wel mensen duidelijk maken hoe gevaarlijk losliggend zand op de weg kan zijn. Als dat zorgt dat er minder ongelukken zijn, dan ben ik ook al blij. Een val, kan ook fataal aflopen namelijk. Fabio zei het later nog tegen mij. "Bij mij loopt het goed af, maar wat als opa of oma dit overkomt?"

Fabio op de plek waarop hij ten val kwam. 'Wat als opa of oma dit overkomt?" (Foto: aangeleverd)