Familie Vonk eerste huurders in Noorderplassen-West De Alliantie Flevoland start verhuur vrije sector

21 januari 2009 08:00

ALMERE - Familie Vonk heeft dinsdag als eerste huurders het contract ondertekent voor één van de 58 nieuwbouw vrije sector huurwoningen van de Alliantie Flevoland aan de Boelijn en Spinakkerplantsoen. De woningen maken deel uit van een nieuwbouwproject in Noorderplassen-West in Almere.


De familie Vonk keert terug naar Almere, en is daar zeer enthousiast over. De heer Vonk: "We hebben voor Noorderplassen gekozen vanwege de leefomgeving, de ruimte en het uitzicht. Het is een zeer ruime en lichte woning. De Alliantie Flevoland biedt ook een uitgebreid keuzepakket aan. We konden zelf het sanitair, tegelwerk en keuken uitkiezen uit een luxe assortiment. Dat is zeker een pré."
Het project in de Noorderplassen is een voormalig koopproject dat door de Alliantie is aangekocht en vervolgens is omgezet naar vrije sector huurwoningen. Dit project bestaat uit diverse woningtypes ontworpen door twee architecten: PBV Architecten uit Wassenaar en Theo Verburg architecten uit Ede. De heer Roos, manager Woondiensten, vertelt: "Het is het eerste project voor de Alliantie Flevoland waarin wij op zo'n grote schaal vrije sector huurwoningen aanbieden. Met dit tussensegment denken wij de vastgelopen woningmarkt enigszins in beweging te krijgen."
In dit project in Noorderplassen-West zijn nog enkele nieuwbouwwoningen te huur. Huurprijzen zijn vanaf 760 euro per maand. Op de website van de Alliantie www.de-alliantie.nl staat het actuele woningaanbod.