Familiebedrijf Schouten Makelaars is klaar voor de toekomst

16 mei 2018 14:02

EUROPAKWARTIER – ‘Een kantoor met jarenlange ervaring met een enthousiaste, jonge bezetting’, zo typeert Marcel Schouten van Schouten Makelaars zijn bedrijf. Het kantoor is sinds begin van dit jaar te vinden aan de Europalaan 848. Schoutens' dochters Lilian en Frances werken sinds kort bij het kantoor en zijn hiermee de vierde generatie in de makelaarsfamilie.


Schouten is zo trots als een pauw op zijn dochters. “Vierde generatie makelaars zijn is vrij uniek in Nederland”, aldus Schouten. “Ik ben blij dat hiermee de familietraditie wordt voortgezet.” Schoutens’ opa startte het kantoor in 1927, later nam zijn vader het over en zelf is hij de derde generatie. Dochters Lilian (27) en Frances (25) zijn daarmee de vierde generatie. Makelaardij is hen met de paplepel ingegoten.
Marcel Schouten is al 30 jaar werkzaam in de makelaardij, waarvan bijna 20 jaar in Almere. Hij is al 25 jaar beëdigd makelaar en mocht vorig jaar ‘het makelaarsstafje’ in ontvangst nemen. De familie kent de markt, volgens Schouten, ‘van haver tot gort’. “We zijn een klein kantoor met directe lijnen. Een klant is bij ons geen nummer. Persoonlijk contact met de klant vinden wij erg belangrijk. Ieder van ons is op de hoogte van en betrokken bij de klant.”
Klanten kunnen bij Schouten Makelaars terecht voor verkoop, aankoop en taxaties van woningen. “Omdat we van oorsprong uit het Gooi en Amsterdam komen, beschikken we over een groot netwerk. We leveren kwaliteit. Mijn dochters zijn enthousiast en hebben kennis van social media en zijn daarmee klaar voor de toekomst.”