'Favela Força Urbanskilz' voor Stichting IBISS

13 mei 2009 07:00

ALMERE - Almeerse jongeren organiseren op vrijdag 22 mei voor stichting IBISS een benefiet 'Favela Força Urbanskilz'.


Stichting IBISS is een Braziliaanse stichting die voornamelijk werkzaam is in Rio de Janeiro. De stichting heeft verschillende projecten die ziektes als lepra en tuberculose wil uitbannen, sociale ongelijkheid bestrijdt en mensenrechten respecteert. IBISS stimuleert kansarme kinderen en jongeren om hun positie in de maatschappij te verbeteren.
Het project Favela Força Urbanskilz behelst onder andere de verkoop van shirts waarvan de prints door studenten en jonge kunstenaars zijn ontworpen. Zij laten zich daarbij inspireren door het doel van IBISS en het leven in Rio. De shirts worden geproduceerd door jongeren in een atelier in Brazilië en zullen tijdens het feest worden geshowd.
Ter voorbereiding op het feest zijn muzikanten opgeroepen om een nummer te maken met een tekst die geïnspireerd is op het leven in Rio de Janeiro. De nummers zijn beoordeeld door een professionele jury en winnaars van de voorronde zullen hun nummer tijdens het feest ten horen brengen.
Het programma zou gepresenteerd door Lange Frans maar zijn management zegde onlangs af. Het team van Favela Força Urbanskilz heeft nu mc Too Tall erbij gehaald. Het spetterende feest zal worden ingeluid door de Brassband The Originals en afgesloten worden door diverse Almeerse dj's.
Meer informatie over het feest en de kaartverkoop is te vinden op www.knusbijsher.nl of IBISS-info.hyves.nl.