Favela Forca Urbanskilz: mc's voor het goede doel

17 juni 2009 07:00

STAD CENTRUM - In Eindelijk weer! gaan zondag 28 juni negen deelnemers de strijd met elkaar aan voor het beste nummer tijdens 'Favela Forca Urbanskilz'. En dat voor de hoofdprijs: een 'all inclusive recordingtime session'. Het feest duurt van 16.00 tot 22.00 uur.


KeL, Olivier Bangi, Flexclusive, Hurrakane & Fiora, Rewind, Lucky Dice en Wilma, acht van negen mc's, hebben samen de promotietrack 'Na regen komt zonneschijn' opgenomen. Dit is een mooi voorproefje van de avond, waarin elke deelnemer regels heeft geschreven en ingezongen of gerapt. Farid heeft zich daar later bij aangesloten, en hij is een geweldige aanwinst. De kwaliteit van deelnemers zal niet alleen zorgen voor een mooie avond. Het zal ook het wedstrijdelement extra spannend maken.

Teksten over Braziliaanse sloppenwijken

De deelnemers dienen zich aan één belangrijke regel te houden. Het moet gaan over stichting IBISS of over het leven in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. De teksten van de deelnemers dienen te leiden tot bewustwording van de situatie in Brazilië. Stichting IBISS is een stichting die zich sterk maakt voor de bestrijding van ziektes als lepra en tuberculose. Maar ook sociaal maatschappelijke uitsluiting en stimuleert haar doelgroepen aan eigen positieverbetering te werken.
Geweldig programma!

Voor de hele avond is een geweldig programma gemaakt. Brassband the Originals opent het feest. Er is een optreden zijn van de Dwarse Fluiters, Revolution en dj Kid en dj Original van L5 Support sluiten het feest af. De avond wordt gehost door Too Tall, bekend van Brainpower en Juize FM.
Kaarten

Kaarten kosten 7,50 euro, de opbrengst gaat naar Stichting IBISS. Voorverkoopadressen zijn bij YfC The Mall, aan de Musicalstraat 1 in Muziekwijk en bij Preferido in de Zoetelaarpassage 36 in Almere Stad. Eindelijk weer! is te vinden aan het Festivalplein 1 in Almere Stad. Meer info: http://IBISS-info.hyves.nl.