FC Omniworld start met trainingen

09 juli 2007 14:45

ALMERE - De professionals van FC Omniworld zijn inmiddels begonnen met de trainingen voor het seizoen 2007-2008. De mannen gaan onder leiding van trainer Peter Boeve en assistent coach Peter van Vossen het derde seizoen als BVO in.


De eerste wedstrijd kan het team direct aan de bak. Het gedegradeerde RKC Waalwijk komt dan op bezoek en zal ongetwijfeld fanatiek op jacht gaan naar een goede seizoenstart om volgend seizoen weer terug te kunnen keren op het hoogste niveau. Voor FC Omniworld is het kampioenschap nog geen reële optie. De club hoopt dit jaar wel mee te kunnen doen om een periodetitel te pakken.
Het is tevens het laatste seizoen waarin de club een (dure) afdracht moet doen aan de KNVB bij wijze van 'entrance fee'. Directeur Cees van Veenendaal heeft al laten weten dat de financiën voor komend seizoen rond zijn en hoofdsponsor Mitsubishi tekende een nieuw vijfjarig contract.
Sportief zijn er wel veel wijzigingen. Zo zijn spelers vertrokken en weer aangetrokken. Opvallend was de eerste transfer in de geschiedenis van de club: Dibi werd verkocht aan promovendus VVV Venlo. Assistent trainer Co Jager gaat die functie komend seizoen vervullen naast Gerard van der Lem, die in Dubai de club Shajah Sport gaat trainen. Ondanks zijn doorlopende contract gunt FC Omniworld assistent trainer de Jager zijn transfer. FC Omniworld trok onlangs al een extra assistent trainer aan in de persoon van Peter van Vossen.