Feest in de Lepelaarplassen

17 september 2008 07:55

ALMERE - Het Flevo-landschap opent de deuren van de Lepelaarplassen. Jong en oud kunnen zondag 21 september genieten van het wandelevenement 'Lopen in het landschap'. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn hier gratis activiteiten georganiseerd, zoals wandeltochten, knutselen en proeven van lokale producten.


Het natuurgebied dat normaal gesproken afgesloten is voor publiek, is op deze dag geopend voor iedereen. Een flinke wandeltocht van 16 km en een kortere route van 6 km lopen door en rond de Lepelaarplassen. Deze routes zijn in samenwerking met de wandelclub AlmeerBuiten uitgezet. Inschrijven kan via www.almeerbuiten.nl, na-inschrijving is ter plekke mogelijk op de dag zelf.
Ook kunnen de bezoekers vrij door de Lepelaarplassen wandelen. Waar normaal gesproken het gebied is afgesloten, staan nu langs de paden bordjes met informatie over de flora en fauna. Vogelkenners van de Almeerse Natuur- en Vogelwacht staan met verrekijkers paraat in twee observatiehutten om vragen van bezoekers te beantwoorden.


Broodjes bakken

In en rond het bezoekerscentrum De Trekvogel kunnen kinderen de onderwaterwereld van de insecten ontdekken. Ook is er een kampvuur waarboven ze broodjes kunnen bakken. Kinderen kunnen overwinteringspotjes knutselen voor lieveheersbeestjes of bloempotjes beschilderen.
Op de mini-braderie kan jong en oud proeven van lokale producten, zoals jam en ingemaakte vruchten. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht.
Het bezoekerscentrum De Trekvogel, nabij de Lepelaarplassen ligt aan het Oostvaardersdiep 16 te Almere, tegenover gemaal Blocq van Kuffeler. Voor meer informatie: www.flevolandschap.nl. (Foto: aangeleverd)