Feest van eerste disco van Almere: het TheatercaféReünie voor Almeerse 'uitgaanspioniers'

26 november 2008 08:00

ALMERE - De eerste discotheek van Almere startte in 1987 in het Theatercafé in Almere Haven, in de kelder van Theater de Roestbak. Zaterdag 29 november is de jaarlijkse reünie voor alle Almeerse 'uitgaanspioniers' in het Almere Events Centre.

Dit is uiteraard ook met de muziek van toen: alle 'Theater-hits' van 1987-1997 komen voorbij. Met de komst van 'Het Theater', zoals het door de bezoekers genoemd werd, kon er in Almere eindelijk echt 'gestapt' worden. Aanvankelijk was het Theatercafé bedoeld om na afloop van de voorstelling een drankje te nuttigen, maar na overname door eigenaar Jaap de Boer werd het al snel dé discotheek van Almere. Tot de sluiting eind jaren '90 kwamen er elke week vele honderden (vooral) jongeren stappen, bezoekers die nu allemaal de dertig (ruim) gepasseerd zijn.
Kenmerkend voor die periode was de combinatie van top-40 muziek, import muziekstijlen als Swingbeat en (happy)hardcore, muziek dat ook gedraaid wordt tijdens de reünie op zaterdag 29 november. De reünie is een initiatief van drie oud-bezoekers Guido Duppen, Mariska Colijn en Shira en de DJ van toen, Barry Bouquet. Guido, Mariska en Shira waren zeer regelmatige bezoekers van de discotheek, Barry was vanaf de start in '87 ruim acht jaar lang de DJ.
Het feest is in het Almere Events Centre (voorheen Eindelijk), aan het Festivalplein 3 in Almere Stad. Entree is 5 euro, openingstijden zijn van 22.00 tot 04.00 uur. Meer info is te vinden op www.theatercafe.hyves.nl.