Feest van weerzienReünie jaren 80 basisschool De Klaverweide

31 december 2000 23:40

Door Ilona Crommentuyn


HAVEN - De oud-leerlingen en oud-leerkrachten van drie klassen van basisschool De Klaverweide in Haven uit de jaren '80 hebben elkaar weer getroffen tijdens een succesvolle reünie afgelopen zaterdag.

Aanleiding was de toevallige ontmoeting van oud-klasgenoten Liesbeth Kasperink en Ilona Crommentuyn op een tall-ship tijdens Sail Den Helder deze zomer: “kennen wij elkaar niet van vroeger?”. Door de hulp van hun oud-klasgenoten Wendy Spooren en Jeroen Schenk werd het idee van een reünie snel werkelijkheid.

Speurtocht

Een speurtocht naar oud-klasgenoten en het opzetten van een Facebookgroep leidde tot een opkomst van veertig oud-klasgenoten en tien oud-leerkrachten, waaronder Paul Stubbé, directeur Almeerse Scholen Groep, en Ferry Gubbels, oud-directeur van deze verbindende buurtschool in De Meenten. De school was gezellig versierd met klassenfoto’s en foto’s van uitjes/feestjes van destijds.
Ren je rot

Paul Stubbé regisseerde een enthousiasmerend spel, vergelijkbaar met de populaire jeugd TV-show uit de jaren tachtig, Ren je Rot, waardoor al snel bleek wat er van iedereen geworden is, en wie er bijvoorbeeld nog in Almere woont. De rondleiding door de school zorgde voor veel “o, weet je nog?”, maar ook “ik kan mij dit helemaal niet herinneren?”.
Een feest van weerzien, dat binnenkort een vervolg gaat krijgen met mogelijk een jaren 80 disco, Aanmelden via reunieklaverweide@gmail.com!