Feest voor jong en oud zaterdag 15 augustus"Buurtbewoners leren elkaar beter kennen"

12 augustus 2009 07:00

STEDENWIJK - Yor-el de Ridder (18) liep al een tijdje rond met het idee voor een buurtfeest. Toen hij via de jongerenwebsite Almere4You begin juni in contact kwam met buurtcoach Gerbrand de Lange van stichting Kan Wél! Jongeren, kon hij zijn idee realiseren. Samen met Zakaria Bensalem Bokhari (16) organiseert hij zaterdag 15 augustus een buurtfeest voor jong en oud.


Yor-el en Zakaria kennen elkaar nu al vijf jaar. Allebei wonen ze in Stedenwijk, Zakaria in Noord en Yol-el in Midden. Ze zijn dagelijks te vinden op de playground op het voormalig manifestatieterrein in Stedenwijk, waar op 15 augustus ook het buurtfeest plaatsvindt. "Toen ik jong was, waren er altijd al buurtfeesten", zegt Yor-el. "Dat was heel leuk. Jong en oud kwam bij elkaar en buurtbewoners leerden elkaar beter kennen. Het leek mij leuk om weer zoiets te doen, zodat ook de kinderen van nu dat eens mee kunnen maken. Er is niet veel te doen in de wijk en niet iedereen heeft geld om op vakantie te gaan."
De reacties van buurtbewoners zijn positief. "We hebben ruim duizend flyers van het feest uitgedeeld in de stad en ook bij bewoners in de brievenbus gedaan. Mensen waren heel enthousiast."
Buurtcoach Gerbrand heeft de jongens in contact gebracht met diverse partijen die voor een budget moesten zorgen. Zakaria: "City Makers Almere van de gemeente was meteen enthousiast en helpt mee. Ook het wijkbudget van Stad-West doet mee; ze vonden het vooral leuk dat twee jongeren dit buurtfeest organiseren."

Voetbaltoernooi

"Voor het voetbaltoernooi 6 tegen 6 hebben we nu al twee teams in de leeftijd van 35-plus, maar we kunnen nog meer teams gebruiken", zegt Zakaria. "Verder treden op een podium jongeren uit de buurt op zoals Flemon & Jordy, Baris C., Dema en er is een groepje 'freerunners'. Verder zijn er springkussens, een draaimolen en zijn er mini-quads voor de kinderen en eten en drinken. Surinaams eten, Marokkaanse hapjes en een popcorn/suikerspinkraam."