Feestelijke editie op zondag 14 juni in FilmwijkLumièreparkfestival in teken van de vrouw

13 mei 2009 07:00

FILMWIJK - "Het Lumièreparkfestival staat dit jaar in teken van de vrouw", vertelt Glen Leeuwin, voorzitter van het jaarlijkse festival in het gelijknamige park in Filmwijk. De gevolgen van de kredietcrisis zijn ondanks het lustrum wel merkbaar. "Helaas is het Lumièreparkfestival niet twee dagen lang dit jaar, maar op één dag: zondag 14 juni."


De Stichting Multiculturele Organisatie Almere (SMOA) organiseert zondag 14 juni in samenwerking met stichting Bombarie haar eerste lustrum met een extra feestelijke editie. Leeuwin: "Het Lumièreparkfestival heeft dit keer als thema 'Women of the world'. De activiteiten zijn wel voor iedereen. Maar voornamelijk vrouwen organiseren de activiteiten dit jaar."
Het doel van het Lumièreparkfestival is om bewoners van Almere dichter bij elkaar te brengen met kunst, cultuur, muziek en sport op verschillende niveaus. Daarnaast vindt SMOA het belangrijk dat jongeren uit Almere hun talenten aan andere jongeren kunnen tonen tussen 10.00 en 12.00 uur op het open podium. Ook jongeren van Digg'out treden op.
Tijdens deze tweede zondag in juni kunnen kinderen met hun ouders zich uitleven in het kinderdorp met springkussen, schminken en schilderen. Ook wordt The Drumline Best Brassgroup uitgekozen. Deze 'brassgroepen' lopen door het stadshart van Almere, rechtstreeks naar het podium van het festival. Naast het sport- en voetbaltoernooi, zijn er veel artiesten. "Zoals muziekformatie La Fiësta, District Lyons, Robotix, Valerius en een geweldige show met vrouwelijke artiesten."

Gezicht laten zien

Om het festival weer tot grote hoogte te tillen, zoekt Leeuwin nog vrouwenorganisaties en vrijwilligers. "En sponsors natuurlijk! Zeker met de kredietcrisis is het goed om je gezicht te laten zien." Alle sponsors worden vermeld www.lumiereparkfestival.com, inclusief een link naar de eigen website en krijgen een kraam op het festival. Voor meer informatie of aanmelden, mail naar glen_leeuwin@hotmail.com. Artistieke jongeren bellen met mevrouw Sher van Waarde: 06-14504800.
Het festival wordt onder andere mogelijk gemaakt door Almere DEZE WEEK, het Oranje Fonds en de gemeente Almere en UK bv.
Meepraten over dit onderwerp? Reageer op de stelling: 'Er zijn te veel festivals!' via www.almeredezeweek.nl of mail naar redactie@almeredezeweek.nl.