Feestelijke opening Week Chronisch Zieken

26 oktober 2011 05:00

STAD CENTRUM - De Week Chronisch Zieken start maandag 7 november met een feestelijke opening bij De Kinderkliniek. In Almere vindt dit plaats onder de noemer ‘Samen Beter’. Kinderen tussen de 6 en 16 jaar met een chronische aandoening en hun familieleden, broertjes of zusjes zijn van harte welkom tijdens deze opening .

Behalve bijdragen van enkele sprekers, worden kinderen geschminkt en laten zij ballonnen op met een positieve gedachte. De opening van de Week Chronisch Zieken 2011 ‘Samen Beter’ wordt verricht door de Almeerse wethouder Ineke Smidt (Participatie, Zorg & Inkomen) en Nico Brilleman (ambassadeur van Samen Beter). Daarnaast gaat Ellen van Koten (ambassadeur van Stichting CliniClowns) iets vertellen over de CliniClowns en trakteert Vivian Bunt van de Stichting Hoogvliegers alle aanwezige chronisch zieke kinderen op een gratis ballonvlucht tijdens de Grote Hoogvliegersdag in april 2012. Dansgroep Get Ready van ‘Holland’s got Talent’ laat hun fantastische dansact zien.
De Week Chronisch Zieken is een landelijk initiatief om meer bekendheid te geven aan de positie van chronisch zieken. De opening in Almere wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Mooi Zo Goed Zo, Stichting MEE, DeKinderkliniek, Stichting Hoogvliegers, Stichting Bladt, Stichting CliniClowns, alle sponsoren en vrijwilligers.

Bij de opening aanwezig zijn?

Alle kinderen met een chronische aandoening (6 tot 16 jaar) en hun familieleden, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om de opening gratis bij te wonen. Graag vooraf aanmelden bij Katrientje Hofland, khofland@dekinderkliniek.nl. Vermeld in de mail naam, leeftijd, lengte en kledingmaat (in verband met de verrassing van Stichting Hoogvliegers in april 2012).
De opening vindt maandag 7 november plaats van 16.00 tot 17.00 uur bij DeKinderkliniek (naast het Flevoziekenhuis, Hospitaalweg 1).