Ferry Los zoekt vrijwilligers Jeugdvoetbaltoernooien tegen kanker

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - "Mijn vader Izak stierf aan longvlieskanker toen ik 16 was. Hij had in de haven met asbest gewerkt. Al zijn collega's waren al eerder aan kanker gestorven. Om de aandacht op deze vreselijke ziekte te vestigen wil ik regelmatig toernooien organiseren voor KWF Kankerbestrijding."


Het verlies van zijn vader heeft Ferry Los geïnspireerd tot het organiseren van voetbaltoernooien. "Je kunt iets doen tegen kanker is de leus van KWF Kankerbestrijding", zegt Ferry. "Dat spreekt me aan. In het verleden heb ik voetbaltoernooien georganiseerd voor bij Buitenboys en Waterwijk. Ik heb contact gezocht met Sportservice Flevoland. Zij adviseerden me om me niet vast te pinnen op één toernooi, maar in Flevoland ook andere voetbalgerelateerde activiteiten te organiseren. Om dat te realiseren heb ik een plan van aanpak nodig. Dat kan ik niet alleen. Dus zoek ik mensen die willen helpen. Ik denk dan uiteraard aan mensen die ook dierbaren verloren hebben aan kanker, maar dat is geen vereiste. Iedereen is welkom."
In het verleden heeft Ferry al het 'Izak Los Fair Play Tournament' georganiseerd. "Die naam is een eerbetoon naar mijn vader, maar het gaat natuurlijk verder. Als de mensen maar zich maar bewust worden van de ziekte kanker. Dat stukje bewustzijn mis ik wel eens. Hoe vaak wordt het woord 'kanker' onbewust door mensen als scheldwoord gebruikt? Bij mij doet dat zeer. Door middel van die toernooien wil ik zeggen: 'kanker is een ziekte en láát het daarbij. Daarnaast is het plezierig dat we zoveel mogelijk geld gaan ophalen voor KWF Kankerfonds."
Almeerders die, om welke reden dan ook, Ferry willen helpen met zijn plannen kunnen een kijkje nemen op de site www.izaklos.nl en zich aanmelden via het hoofdstukje 'contact'. Bellen kan ook: 06-12165952.