Festival Music & Beer ondanks regen groot succes

17 september 2008 07:00

ALMERE - De combinatie bier en muziek doet het nog altijd goed. Dat bleek wel tijdens het jaarlijkse festival Music & Beer afgelopen weekend op de Grote Markt in Almere Stad.


Enorme regenval op de vrijdagavond belette een flitsende start van het festival, waardoor onder andere de Bob Marley Tribute afgelast werd. Bij het optreden van Gordon was het plein toch nog volgestroomd met mensen en ging het dak van het jaarlijkse gratis festival eraf.
Op zaterdag was het later op de avond met de Tina Turner Tribute, die een prachtige gelijkenis van Tina Turner gaf, een groot feest. De afsluitende Nederlandse band Leaf maakte het festival compleet.
De aftrap van het culturele seizoen die op de zaterdag gehouden werd vanuit de Schouwburg, was een goede combinatie. Bezoekers combineerden de twee activiteiten in het stadshart met elkaar voor een leuke afwisseling in muziek, film en theater. Voor de cultuurnacht werden op meerdere locaties door de stad voorproefjes gegeven van wat Almeerders het komend seizoen aan culturele activiteiten kunnen verwachten.
De formule van het populaire muziekfestival Music & Beer is de combinatie van muziekoptredens en bierproeverijen. Brouwers presenteerden ook dit weekend weer hun favoriete biertjes en waren er verschillende culinaire hapjes verkrijgbaar.