Fietsenwinkel slachtoffer brutale dieven

24 december 2008 08:00

ALMERE - Fietsenwinkel Fietsplus Overdevest was woensdagochtend 17 december slachtoffer van een ramkraak. Letterlijk met een auto hebben daders de pui van de winkel aan de Boomgaardweg in Parkwijk vol geramd. Een krantenbezorger zag het gebeuren, waarna de daders hem van zijn fiets wilden rijden.


De krantenbezorger ontkwam aan de brutale daders waarna hij de politie inlichtte. "De politie was heel snel ter plekke", zegt Ton Overdevest, duidelijk ontdaan. "Die daders zijn echt idioten, mafkezen. Zoveel moeite terwijl ze maar één minuut de tijd hadden om iets te stelen."
De dieven hebben één fiets meegenomen en een laptop. "De fiets is een Gazelle Orange plus, een damesmodel maat 53 zilver. In de handel levert die nog geen 200 euro op, terwijl de schade voor ons zo'n 5.000 euro is. En ik ben er een dag mee kwijt: opruimen, sporenonderzoek van de politie, de verzekering inschakelen, de pui dichttimmeren. Daar heb ik nu een briefje op geplakt om klanten te laten weten dat we wel open zijn. Want van buitenaf lijkt het of we uitgebrand zijn."
Ton Overdevest roept iedereen op die iets gezien heeft of iets weet van de gestolen spullen, contact op te nemen met de politie Almere. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.