Fietstocht voor longkrachtEerste editie Toer de Almere op 19 juni

22 mei 2010 07:00

STAD CENTRUM - De eerste editie van de Toer de Almere wordt gehouden op zaterdag 19 juni. De opbrengst van deze 'fietstocht voor longkracht' gaat naar het Astma Fonds, waarbij kinderen met astma een bijzondere plaats innemen.


" Het is de bedoeling dat iedere sportieve fietser kan meedoen", zegt Dave Roelvink die, mede met longpatiënt Rahim Vlasblom de tocht organiseert. Op deze dag staan er fietstochten op het programma van 30, 60 of 100 kilometer. De start is bij Schouwburg Almere.
Dave liep als organisator van de MTB-nieuwjaarstocht al een tijd rond met het idee om een fietstocht over verharde paden te organiseren en ook Rahim was enthousiast. "Het wordt een uniek evenement dat we jaarlijks willen laten terugkeren met een ander goed doel", zegt Dave. "We hopen deze eerste editie op veel deelnemers. Dat is een grote uitdaging, maar we merken heel veel enthousiasme. Zeker omdat de volledige opbrengst voor het Astma Fonds is."
Zo is Lease Plan Bank hoofdsponsor. En zijn ook andere bedrijven enthousiast, zoals Enixé, HSP, HypotheekVisie, Promissio, Profile van der Linde, PromoArt, Yourzine, PVM Notarissen, Shimano, Almere DEZE WEEK en Van Harte. Ook zijn er al veel inschrijvingen binnen, terwijl we nog maar net gestart zijn.
Via de website www.toerdealmere.nl kan iedereen zich inschrijven voor de Toer de Almere.