Film in Autisme Info Centrum

22 oktober 2008 07:00

ALMERE - Een film waarin ouders op openhartige wijze vertellen over het autisme van hun zoons is op dinsdagavond 28 oktober te ze zien in het Autisme Info Centrum (AIC). Het is één van de vier themabijeenkomsten die het AIC Almere jaarlijks zal organiseren. Het AIC is gevestigd in het regiokantoor MEE IJsseloevers, aan de Spoordreef 26 in Almere Stad.


In de film worden de jongens en hun ouders in het dagelijks leven gevolgd. De film laat zien wat het voor ouders betekent om een kind met autisme te hebben. Alle belangstellenden zijn van harte welkom om naar deze thema-avond te komen. Na afloop van de film is er gelegenheid om met elkaar na te praten en, indien gewenst, informatie te krijgen. Ed de Bruijn, de vader van Ewout, zal gastspreker zijn en actief deel uitmaken van deze avond.
Het AIC, onderdeel van de Nederlandse Vereniging van Autisme, is een informatie- en documentatiecentrum voor mensen met autisme, maar ook voor hun ouders, partner en/of familieleden. Het centrum wordt bemenst door vrijwilligers die allen ervaringsdeskundigen zijn. Zij bieden een luisterend oor, delen ervaringen of zoeken mee naar het antwoorden op vragen. Daarnaast beschikt het AIC over leesmateriaal en DVD's die ter inzage klaarliggen.
Het AIC is laagdrempelig. Mede daarom is er wekelijks op de vrijdagmorgen (uitgezonderd schoolvakanties) de mogelijkheid om vrijblijvend binnen te lopen tussen 9.00 en 12.00 uur.
De thema-avond op 28 oktober begint om 20.00 uur, inloop is vanaf 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt om 21.30 uur. Toegang, koffie en thee zijn gratis. Gezien het beperkte aantal zitplaatsen graag vooraf zo spoedig mogelijk aanmelden via: aic.almere@hotmail.com.