Finales Squash Almere Bedrijvencompetitie

05 april 2010 07:00

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Vrijdag 26 maart was de dag waarop alle beslissingen vielen in de Squash Almere Bedrijvencompetitie. Dat de Bedrijvencompetitie van Squash Almere weer een ouderwets geslaagde competitie was, bleek uit de het feit dat de meeste teams zich al gelijk weer hebben ingeschreven voor het volgende seizoen.


Poule A

Winterkampioen Squash Almere 1 (96 punten) voldeed ook de laatste wedstrijden aan de verwachtingen. Het team met onder andere Ike de Bruijn, Yaron Telio en Eelco Boes, was het hele seizoen ongenaakbaar. Met 207 punten sleepten zij het kampioenschap in de wacht. Het resultaat kwam mede tot stand door de contante bezetting over het hele seizoen, en door het spelen van alle wedstrijden. Die bezetting heeft de nummer 2 VBOC-1 door het seizoen heen een beetje opgebroken. Tom Lucas (bij de heren Nederlands kampioen van de C-spelers) en Ilona Lagerweij (bij de dames Nederlands kampioen onder 19) namen ook deel aan nationale en internationale toernooien, waardoor het eindresultaat iets tegenvalt.
In deze poule werd het team van Blink-1 derde met 173 punten. Zizoro kon de goede resultaten in de laatste wedstrijden niet volhouden.
Poule B

Ook in deze poule was het de winterkampioen VBOC-2 (102 punten) die aan het langste eind trok met totaal 185 punten. Naaste concurrent RT155 bleek in de eindsprint Best of the Rest. Met 164 punten eindigden zij boven het team van Conijn & Co, dat met 162 punten in de eindrangschikking verrassend de derde plaats overnamen van Blink-2. Blink-2, geplaagd door niet contante bezetting was bij het winterkapioenschap nog gedeeld tweede.
Poule C

Deze poule was eigenlijk het hele seizoen spannend. De onderlinge verschillen tussen de bovenste 6 ploegen waren doorlopend klein, bijna iedere ronde was er een andere leider. Winterkampioen Almere Deze Week (88 punten) eindigde als tweede met 174 punten. Team Jos de Leeuw, het hele seizoen niet echt in de prijzen vallend, sloeg in de laatste wedstrijden zijn slag en eindigde verrassend als derde met 133 punten. Eindwinnaar De Mix triomfeerde met 176 punten. Ook dit eindresultaat was grotendeels gebaseerd op constantheid in spelers, en op het spelen van alle wedstrijden. De Vakantiekrant liet het in de laatste wedstrijden behoorlijk liggen, en viel daardoor uiteindelijk buiten de prijzen.
Individuele winnaars

Individuele winnaars overall werden Paul van Doorn van De Vakantiekrant met 60 punten. Goede tweede werd Tom Colondam van RT255 met 51 punten. Zij speelden de meeste wedstrijden, en waren het meest constant.
Squash Almere was de perfecte gastheer voor het totale evenement. Het hele team stond steeds tot in de kleine uurtjes klaar om het alle deelnemers en hun gasten naar de zin te maken, onder andere met het meer dan heerlijke buffet. Regelmatig was er entertainment in de vorm van Almeerse artiesten die na de wedstrijden moeiteloos iedereen mee kregen, en er een gezellige boel van maakten.Al met al een meer dan geslaagd seizoen.