Fit By Baby gestart bij Van Rheenen Sport

10 december 2008 08:00

ALMERE - Je baby is er en je doet niets liever dan lekker knuffelen en wandelen met de kinderwagen. Ook leuk om te doen: samen sporten! Zo sla je twee vliegen in een klap: plezier met je baby en je conditie verbeteren.


Om de slappe buik kwijt te raken is voor veel jonge moeders in deze fase alleen naar de sportschool nog een probleem. Samen met de baby sporten is de oplossing. Wendy Grin verzorgt op dit moment op de maandagochtend om 10.00 uur bij Van Rheenen Sport 'Fit By Baby'. Als danspedagoog, danseres en moeder van twee kinderen ontwikkelde zij een programma speciaal voor moeder en kind. Vanaf de zesde week na de bevalling mogen moeders meestal weer gaan sporten. In Nederland zijn niet veel docenten bevoegd om deze nieuwe bewegingsvorm te geven. In Almere heeft Van Rheenen Sport, gevestigd op het sportpark Rie Mastenbroek (aan de Mosweg Kruidenwijk), de primeur.

Buikspieren

Sporten was nog nooit zo gezellig: in de sportschool met je lieveling op de arm. Er wordt begonnen met een staande warming-up, omdat het belangrijk is tijdens het dragen van de baby op de houding te letten. De les bestaat verder uit grondoefeningen. Afhankelijk van de leeftijd zit of ligt de baby op de buik van de moeder. Dat is nog eens gezellig buikspieren trainen! De oefeningen zijn niet alleen goed voor de moeder, ook de baby traint de motoriek en de kracht in met name het ruggetje.
Telefonisch aanmelden voor een gratis proefles kan bij de balie van het sportcentrum, 036-5347131.