Fithockey op De AlmeerseVeilig samen buiten sporten voor 55-plussers

01 februari 2012 06:00

SPORTPARK KLEIN BRANDT - De Almeerse Hockey Club start dinsdag 7 februari met een vrijblijvende introductieochtend fithockey. Fithockey is een sportieve activiteit voor 55-plussers, waarbij geen hockeyervaring vereist is. De bijeenkomst begint op 9.45 uur en meedoen is gratis.


Het begint met een introductie van de trainers en uitleg van de spelregels. Daarna gaat het buiten verder en na een goede warming up worden de basistechnieken getraind. De training wordt afgesloten met een wedstrijdje onderling. De introductieochtend is rond 11.30 uur afgelopen.

Fithockey

Met een grote zachte bal en een stick van kunstschuim zijn de spelers buiten op een kunstgrasveld actief. Iedereen die zich nog sportief voelt en 55 jaar of ouder is kan meedoen en er is geen hockeyervaring vereist. Veiligheid en gezelligheid staan voorop: de trainers zijn gespecialiseerd in sportbegeleiding en bewegingstherapie voor ouderen.
Sportschoenen zijn niet verplicht, maar zorg wel voor schoenen waarop wel goed kan worden gelopen. Het meenemen van een extra trui of vest is handig, het kan buiten koud zijn. Sticks zijn aanwezig op de Almeerse Hockey Club.
De Almeerse Hockey Club is gevestigd op Sportpark Klein Brandt in Muziekwijk.