Flats aan Weerwater lastig per auto bereikbaar

24 februari 2010 14:00

STAD CENTRUM - Wie woont in de prachtige gebouwen Side by Side, The Wave en Silverline, midden in het stadshart, heeft een prachtig uitzicht op het Weerwater en zit in hartje Almere Stad. Prachtig, maar voor de bewoners is het op drukke dagen ondoenlijk om er met de auto te komen.


De bewoners hebben voor hun auto een plek in de ondergrondse garage, alleen voor hen toegankelijk. Maar op drukke winkeldagen kost het de bewoners twintig minuten om met de auto vanaf het Flevoziekenhuis bij hun huis te komen. Fotograaf Leroy Mulder woont in een van de twee woontorens Side by Side van Frits van Dongen. Voor zijn foto's moet hij regelmatig met de auto weg, maar moet daarvoor ruim van tevoren vertrekken om op tijd bij een afspraak elders in de stad te kunnen komen. "Het is er één grote chaos", zegt Leroy. "De gemeente zou eigenlijk een betere toegangsweg moeten maken om bij mijn garage te kunnen komen. Want om daar te komen moet ik door winkelend publiek en dat is niet te doen. Mensen die vanaf de MediaMarkt komen, steken gewoon over, terwijl ze geen voorrang hebben. Verder heb je er veel auto's en vrachtwagens die aan het keren zijn. Daarvóór heb je nog de Krakelingrotonde: daar is het ook altijd heel druk en heb je ook eens nog de busbaan."
Mulder heeft een suggestie: "Bij de Esplanade loopt een weg, die nu alleen voor fietsers gebruikt wordt. Deze weg staat gewoon in de TomTom en is toegankelijk vanaf het ziekenhuis. Als die nou opengegooid wordt voor bewoners, met een pasjessysteem bijvoorbeeld, dan kunnen de bewoners zonder problemen naar huis en hebben de mensen die winkelen geen last van auto's."