Flevoland Darts Masters van start

02 februari 2010 11:50

STEDENWIJK - De Flevoland Darts Masters gaat weer van start. Vanaf zaterdag 13 februari beginnen de plaatsingstoernooien in Lelystad en Almere. Plaats van handeling is café Het Wapen van Almere.


Na zeven plaatsingstoernooien komen 32 topdarters uit in de finale op zaterdag 29 mei. De nummers een en twee van vorig jaar zijn reeds geplaatst, dat zijn Marco Tak uit Lelystad en Daniel Brouwer uit Almere.
Daniel is afgelopen jaar met het Nederlands Team wereldkampioen geworden maar zag de vorige vier edities Marco Tak winnen. Iedere darter maakt kans om zich te plaatsen. Er zijn twee manieren waarop spelers zich kunnen plaatsen. Wie tijdens de plaatsingstoernooien tot de finale komt, is geplaatst. Ook zijn er zestien plaatsen beschikbaar voor de eerste van de ranking, dit kunnen dus niet de al reeds geplaatste spelers zijn. De ranking wordt bepaald over de beste vijf resultaten van de zeven plaatsingstoernooien.
Er worden vier toernooien in Almere en drie in Lelystad gespeeld. Er zijn op de plaatsingstoernooien geldprijzen te winnen en de tickets voor de finale. Op de finaledag zijn er bekers en grote geldprijzen te winnen voor iedereen die zich geplaatst heeft. Tijdens de finale is, afhankelijk van de opkomst, het prijzengeld 1.500 euro, met een eerste prijs van 500 euro. Voor meer informatie: www.zomercup.nl of mailen naar j.fritschy@chello.nl.