Flevolands podiumkunst krijgt subsidie van provincie

02 februari 2010 15:31

FLEVOLAND - In 2010 subsidieert de provincie 21 culturele instellingen voor de meest verrassende en inspirerende projecten op het gebied van muziek, dans en theater. Dit is het eerste jaar waarin het nieuwe podiumkunstbeleid van de provincie Flevoland wordt uitgevoerd.


Harry Dijksma, gedeputeerde Kunst en Cultuur, is tevreden over de diversiteit van de gehonoreerde projecten: "Ik vind het belangrijk dat we uiteenlopende projecten subsidiëren die samen het hele spectrum van de podiumkunst dekken. Zo dragen we in 2010 bijvoorbeeld bij aan een bijzonder en intiem locatieproject als 'Polen in de Polder', een theatervoorstelling die wordt opgevoerd in een bloemenkas in de Noordoostpolder. Maar we verlenen ook subsidie aan het multiculturele muziekfestival Afrique Carib in Almere en het klassieke muziekfestival Uitgast in Lelystad. Voor ieder wat wils!"

Subsidie voor plan met link naar Flevoland

Na toekenning van bovenstaande subsidies blijft voor het jaar 2010 nog 84.000 euro over voor nieuwe eenjarige, innovatieve podiumkunstprojecten. Professionele podiumkunstinitiatieven die nooit eerder provinciale subsidie hebben aangevraagd worden opgeroepen om een plan in te dienen voor een innovatief, bovenlokaal podiumkunstproject in 2010 met een speciale link naar Flevoland.
De beleidsregel voor eenjarige podiumkunstprojecten is online in te zien: http://flevoland.regelingenbank.eu/regeling/?id=659.