Flevour Box gelanceerd met streekproducten

08 april 2020 00:00

ALMERE – Ondernemers hebben het zwaar tijdens deze coronacrisis. In Flevoland hebben daarom voedselplatformen en producenten zich verenigd om een Flevour Box mogelijk te maken met producten uit de eigen provincie. Vanaf deze week kunnen alle inwoners van Almere en Lelystad de lokale box thuis laten bezorgen.

Bauke van der Veen van de Vereniging Flevofood vertelt over het initiatief: "De Flevour Box is ontstaan in tijd van crisis, maar biedt hopelijk ook in de toekomst een mooie manier op producten uit Flevoland onder de aandacht te brengen van consumenten. De manier waarop mensen voedsel kopen, heeft echt veel impact op lokale ondernemers. Dit is altijd al zo, maar in deze bijzondere tijd van de coronacrisis waarin veel producenten in zwaar weer zitten, kunnen consumenten echt het verschil maken door zoveel mogelijk lokaal te kopen."

penen en uien die er volop zijn, kun je hele diverse smaakvolle gerechten maken."

Ambassadeur

Nadia Zerouali is trotse inwoner van Almere en ambassadeur van de Flevour Box. Voor haar staat de box ook symbool voor de diversiteit aan smaak die Flevoland te bieden heeft. Nadia Zerouali: "Bij de Smaak van Flevoland denkt men al snel aan aardappels, ui, kip en de andere landbouwproducten waar de provincie groot mee is geworden. Maar Flevoland is een volwaardige voedselprovincie en heeft nog veel meer te bieden. Flevoland smaakt ook naar roti, pannenkoeken en couscous die ik en andere bewoners van deze pioniersprovincie, 's avonds op tafel zetten. Met de penen en uien die er volop zijn, kun je hele diverse smaakvolle gerechten maken."

Recepten

Zerouali stelde samen met Eva Flantua, die veel voedselprojecten in Flevoland organiseert, het pakket samen. Eva Flantua: "Flevoland kent een heel scala van lokale producenten. Zo vind je in de Flevour Box bijvoorbeeld knoflook van Polderknoflook, Oesterzwammen van Mycophilia en Libanees platbrood van Arabic Bread. Met al deze producenten werken we samen en dat geeft enorm veel energie". Ook ontwikkelde Zerouali bijpassende recepten zodat de mensen die een box bestellen er thuis mee aan de slag kunnen.

Bestellen

De Flevour Box kan vanaf woensdag 8 april worden besteld voor 35 euro, inclusief verzendkosten, en wordt thuis bezorgd in Almere en Lelystad. De boxen worden daarna op drie momenten in de week uitgeleverd. Bij succes wordt er gekeken of ook op andere plekken in Flevoland kan worden bezorgd. Alle boxen worden met veel aandacht voor hygiëne ingepakt. Op de website www.smaakvanflevoland.nl is meer informatie te vinden en is de box te bestellen.

Flevour Box ambassadeur Nadia Zerouali (Foto: Sven Benjamins)