Flevoziekenhuis neemt afscheid van ponsplaatje

20 november 2009 08:00

STAD CENTRUM - Het Flevoziekenhuis neemt afscheid van de bekende ponsplaatjes. Ze worden vervangen door stickers met de gegevens van iedere patiënt. Het ziekenhuis kan daarmee nog veiliger werken.


De ponsplaatjes worden stapsgewijs vervangen. Begin december zullen alle poliklinieken en afdelingen zijn overgestapt op de stickers. Op de stickers staan dezelfde gegevens als op het ponsplaatje. Patiënten krijgen één sticker op de afsprakenkaart. Zij hoeven zelf geen stickers te bewaren. Elke polikliniek of afdeling waar een patiënt mee te maken heeft, print de voor hun behandeling benodigde stickers uit. Zo zijn de patiëntgegevens in goede handen. De stickers worden gebruikt voor bijvoorbeeld aanvraagformulieren voor onderzoeken.
De invoering van de nieuwe patiëntstickers vindt stapsgewijs plaats in november. Het kan daarom zijn dat patiënten op de ene afdeling nog hun ponsplaatje nodig hebben, en op de andere niet meer. Patiënten moeten daarom hun ponsplaatje tot begin december meenemen. Wijzigingen van persoonlijke gegevens kunnen bij het inschrijfbureau in de centrale hal van het ziekenhuis worden doorgegeven. De nieuwe gegevens worden automatisch verwerkt in de stickers.