Flevoziekenhuis viert heropening met feestweek

02 juni 2010 07:00

STAD CENTRUM - Burgemeester Annemarie Jorritsma en Leen Verbeek, Commissaris van de Koningin in Flevoland, hebben dinsdag het verbouwde Flevoziekenhuis heropend. Met de heropening wordt een ingrijpende nieuwbouwoperatie van vier jaar voltooid. De hele week zijn er nog feestelijkheden.


Komende zaterdag, 5 juni, opent het Flevoziekenhuis de deuren voor het publiek. Op dinsdag 8 juni worden patiënten in de watten gelegd tijdens een verwendag. Op woensdag 9 juni is in de Schouwburg Almere een symposiumvoor specialisten, huisartsen en verpleegkundigen. Op donderdag 10 juni wordt de Cliënten Jaarprijs uitgereikt, een prijs voor projecten die de zorg hebben verbeterd. De feestweek wordt afgesloten met een spetterend feest voor alle medewerkers in het Topsportcentrum op vrijdag 11 juni.
Het Flevoziekenhuis verdriedubbelde in oppervlakte naar ruim 60.000 vierkante meter. Het nieuwe gebouw heeft vele ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Groei, nieuwe voorzieningen en een kwaliteitsverbetering van de zorg. Het nieuwe ziekenhuis biedt onderdak aan partners als het AMC (met een radiotherapeutisch centrum) en Zorggroep Almere (apotheek De Brug en Spoedpost Almere). Aan de zijde van het Weerwater is Revalidatie Almere gevestigd en verpleeghuis Polderburen. Het centrum beschikt over uitgebreide voorzieningen zoals een therapiebad en een sportzaal.