Flinke omleiding voetgangers en fietsers vanwege bouw Floriade

29 maart 2021 15:30

ALMERE - Fietsers en voetgangers moeten vanaf deze week een flink eind om wanneer zij een Rondje Weerwater willen maken. Vanwege de bouw van de Floriade Expo worden de fiets- en wandelpaden aan de zuidkant van het Weerwater tot eind 2022 afgesloten.

De tentoonstelling gaat op 14 april 2022 open en er moet nog heel veel worden gebouwd. Om de veiligheid van voetgangers en fietsers op de voet- en fietspaden aan de zuidkant van het Weerwater voldoende te kunnen garanderen, worden de fiets- en voetgangerspaden afgesloten vanaf de parkeerplaats bij restaurant View tot en met het einde van de oprit vanaf de A6 richting de Steigerdreef, tot net na de brug over de Kromme Wetering op het Sturmeypad. Ook de voet- en fietspaden op de viaducten zijn niet toegankelijk tijdens de bouw, en uiteraard ook niet tijdens de expo, want dan maken die onderdeel uit van het tentoonstellingsgebied.

De omleiding is zo snel als mogelijk ingegaan omdat er met de aanleg van paviljoens en andere werkzaamheden, al voor een belangrijk deel is begonnen. Om de omleiding iets korter te maken is het fietspad dat langs de A6 aan de kant van Haven loopt weer loop- en fietsklaar gemaakt. Fietsers en voetgangers moeten nu in totaal ongeveer 3.3 kilometer om. Dat is 1.1 km meer dan de omleiding die er al was.

Kijk hier voor meer informatie.

Omleidingsroute. (Foto: gemeente Almere)