Floriadedebat donderdag fysiek met hele raad

17 februari 2021 09:20

Door Robert Mienstra

ALMERE – De gemeenteraad debatteert donderdag fysiek met alle raadsleden. De raadszaal is daartoe coronaproof gemaakt. Het grote onderwerp is een debat dat de PVV en de Partij voor de Dieren hebben aangevraagd over de het vertrek van de Floriade-directeur Pieter Cloo. Het debat is niet toegankelijk voor publiek maar wel online te volgen op deze link notubiz.

19.10 uur

Om 19.10 uur komt de voorgangsrapportage van de Floriade aan bod in een carrousselbespreking. De raad wordt dan door de directie van de Floriade BV. bijgepraat hoe het er met de Floriade voorstaat. De raad wil geïnformeerd worden de actuele stand van zaken zoals innovaties, attracties, tijdelijke landenpaviljoens, kunst/cultuur, avondprogrammering en sponsoring.

22.00 uur

Om 22.00 uur volgt dan het plenaire debat. De PVV en de Partij voor de Dieren willen met het college in debat over het vertrek van directeur Pieter Cloo bij de Floriade BV. De indieners ontvingen van het college het bericht dat de heer Cloo heeft laten weten zijn werk als statutair directeur voor de Floriade BV na april 2021 niet voort te zetten. Met als reden dat de directeur 'geen mogelijkheid ziet voor een verdere constructieve samenwerking met het gemeentebestuur'. De indieners willen helderheid verkrijgen van het college omtrent de reden van het opstappen van het directielid en de genoemde problemen in de samenwerking tussen de gemeente en de Floriade BV.

Dit debat is ook te volgen via notubiz. Er is fysiek geen toegang tot het debat voor belangstellenden.

De gemeenteraad op archieffoto. (Foto: Mona Alikah)