Fonds Kinderhulp zoekt collectanten

28 maart 2012 05:00

ALMERE - De landelijke collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp wordt gehouden in de week van 22 tot en met 28 april. In Almere is nog dringend behoefte aan extra vrijwilligers voor deze collecte. Daarom doet Kinderhulp een oproep aan iedereen die een paar uurtjes vrij kan maken voor kinderen met minder kansen, om zich aan te melden als collectant.


Kinderhulp zet zich al meer dan 50 jaar in voor kinderen in Nederland die te maken krijgen met jeugdzorg. Maar liefst 1 op de 20 kinderen zit zodanig in de problemen dat professionele hulp noodzakelijk is. In (pleeg)gezinnen met financiële beperkingen of jeugdzorginstellingen is vaak geen geld voor extraatjes.
Een dagje uit, Sinterklaas, lid zijn van een sportclub, een computer of zelfs zwemles is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Kinderhulp maakt dit mogelijk door een financiële bijdrage te leveren.
Wie een paar uurtjes tijd heeft en zich wil inzetten voor de stichting kan helpen als collectant. De vrijwilliger bepaalt zelf hoeveel tijd hij of zij wil besteden. Samen met de collecteorganisator in uw eigen wijk of woonplaats overlegt u welke straat/straten u voor uw rekening wilt nemen. Aanmelden kan bij:
Corinne Liesker, telefoonnummer: 036-5319181 of via info@kinderhulp.nl.