Ford-dealer Schurer-Kamphuis maakt duurzame automobiliteit bereikbaar

11 maart 2009 08:00

ALMERE - Voor Ford-dealer Schurer-Kamphuis staat 2009 in het teken van duurzame mobiliteit. Ford toont een niet aflatende inzet om haar complete modelreeks continu schoner en zuiniger te maken. Die inspanningen hebben inmiddels geresulteerd in het feit dat maar liefst 90 procent van alle tot nu toe in 2009 in Nederland verkochte Ford personenauto's een groen A-, B- of C-energielabel draagt. Dit is een nog beter resultaat dan de 85 procent over geheel 2008. Deze schone en zuinige Ford modellen hebben niet alleen een gunstiger effect op het milieu, maar ook op de gebruikskosten voor de klant.


"Duurzame mobiliteit heeft de allerhoogste prioriteit bij Ford", aldus Toine Bosboom, van Ford-dealer Schurer-Kamphuis. "Een groot deel van de inspanningen van Ford is gericht op het minimaliseren van de milieueffecten van onze auto's gedurende hun gehele levensduur - en in het bijzonder van de CO2-uitstoot. Nu al is de product line-up van Ford één van de allerschoonste in Europa, met een relatief laag verbruik en lage CO2-emissies. In Nederland dragen inmiddels al in totaal veertig uitvoeringen van de Ford Fiesta, Focus, C-MAX en Mondeo een A-label."

Ford ECOnetic

Goede voorbeelden van Fords toewijding aan het leveren van duurzame producten voor milieubewuste klanten zijn de Ford ECOnetic modellen. Zo wordt de Fiesta ECOnetic, die zijn Nederlandse debuut beleeft tijdens de AutoRAI 2009, aangedreven door een speciaal gekalibreerde versie van de 90 pk sterke 1.6 Duratorq TDCi met een gecoate Diesel Particulate Filter.
Fords meest zuinige productieauto tot nu toe realiseert een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,7 l/100 km en een indrukwekkend lage CO2 -uitstoot van 98 gram per kilometer. Hiermee is de Fiesta ECOnetic één van de CO2-zuinigste auto's in zijn segment en in de productreeks van Ford Europa. De Ford de Mondeo ECOnetic (139 g/km) en de Ford Focus ECOnetic (115 g/km) levert Ford-dealer Schurer-Kamphuis al sinds geruime tijd.
Ford sterk vertegenwoordigd in top-10 meest zuinige dieselauto's

Ford staat met maar liefst drie verschillende modellen in de Top 10 van meest zuinige auto's met dieselmotor. De Ford Focus ECOnetic bekleedt met zijn zuinige, krachtige dieselmotor zelfs een eerste plaats in de categorie 'midden'. De top-10's (voor benzine- en dieselauto's) zijn een initiatief van de ANWB, de Stichting Natuur en Milieu en het WNF.
Extra lage CO2-uitstoot en fiscaal voordeel

Het relatief gunstige brandstofverbruik van de Ford modellen, en daarmee de lagere CO2-uitstoot hebben niet alleen een positief effect op het milieu, maar ook op de aanschaf- en exploitatiekosten voor de klant. Vanwege de extra lage CO2-uitstoot vallen sinds 1 januari 2009 alle Ford Ka uitvoeringen, 28 Fiesta uitvoeringen en twee Focus uitvoeringen in de nieuwe fiscale bijtellingscategorie van twintig procent. Met de Ford Focus ECOnetic Wagon is Ford momenteel het enige merk dat een ruime Wagon kan leveren met slechts twintig procent bijtelling.
"Ons brede assortiment 'twintig procent modellen' is goed nieuws voor de leaserijder die niet wil inleveren op design en prestaties, maar die wel duurzaam en tegen aantrekkelijke financiële voorwaarden wil autorijden", aldus Toine Bosboom van Ford-dealer Schurer-Kamphuis. (Foto: aangeleverd)