Ford-dealer Schurer-Kamphuis sponsort autoGregor Stam wil acht keer Alpe d'Huez op

27 mei 2009 07:00

ALMERE - De bekende Almeerse triatleet Gregor Stam wil op donderdag 4 juni maar liefst acht keer achter elkaar de alpenreus Alpe d'Huez beklimmen. In het kader van de actie Alpe d'HuZes, waarbij geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding, gaat Stam zeven keer fietsen en één keer lopend naar de top op 1860 meter.


Stam is vastbesloten zijn onvoorstelbare missie te volbrengen, ook al lukte het vorig jaar "maar" zes keer achter elkaar. "Als het weer een beetje meewerkt moet het lukken. Vorig jaar waren de omstandigheden slecht en was ik minder goed getraind."
Alpe d'HuZes is een initiatief waarbij fietsers geld bijeen trappen door op één dag, alleen of in een team, minstens zes maal de legendarische Alpe d'Huez te beklimmen. Met het geld dragen zij bij aan de strijd tegen de gevolgen van kanker.
Vorig jaar leverde dat KWF Kankerbestrijding een geldbedrag op van meer 3,6 miljoen euro. Stam: "Dit evenement is fantastisch. In 2006 deden er 66 sporters mee waarvan er maar liefst 62 in hun missie slaagden. Het motto is 'opgeven is geen optie' en dat speelt op die dag voortdurend in je hoofd. Iemand die chemokuur moet ondergaan grijpt iedere strohalm aan om te blijven knokken. Als zij dat kunnen, dan moet wij dat ook kunnen met onze gezonde lichamen. Die instelling zorgt voor een heel bijzondere sfeer op zo'n dag. Iedereen kent wel iemand die kanker heeft. De ziekte is altijd zo dichtbij. Het mooie van het KWF Kankerfonds is dat het geld op verschillende manieren wordt gebruikt. Uiteraard voor onderzoek, maar ook in begeleding."

Radio 2/Splash FM

Het radioprogramma Knooppunt Kranenbarg op Radio 2 doet op 4 juni uitgebreid verslag van het evenement. Ook de Flevolandse zender Splash FM doet verslag vanaf de top van de alp. Stam: "Het wordt steeds grootser. De sfeer is geweldig inspirerend. Het liefst moet je het zelf eens meemaken."
Wat dat betreft is de ex-toptrialteet van mening dat zijn collega's best wat meer van zich zouden mogen laten horen. "Triatleten focussen zich vaak wel heel erg op één doel. Ze zouden in dat opzicht best wat meer maatschappelijk bewust mogen zijn."
Schurer-Kamphuis

Ford-dealer Schurer-Kamphuis in Almere is wel degelijk maatschappelijk bewust. Het bedrijf zorgt ervoor dat Gregor Stam kosteloos naar de alp kan afreizen. "We betalen alles", zegt bedrijfsleider Theo van Putten. "De brandstof, de kilometers en ook het geld voor de tolwegen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat die vreselijke ziekte niet in mijn familie voorkomt, maar natuurlijk ken ik wel mensen die ermee te maken hebben. Toen wij via Almere DEZE WEEK in contact kwamen met Gregor Stam waren wij direct onder de indruk van zijn wilskracht. Zo dragen wij ons steentje bij."
Meer weten over de Alpe d'HuZes? Kijk dan op www.opgevenisgeenoptie.nl