Ford Fiesta Econetic - het zuinigste model van Ford

24 september 2008 07:00

ALMERE - Ford heeft onlangs de zuinigste auto van Ford Europa ooit - de stijlvolle en CO2 -efficiënte nieuwe Fiesta ECOnetic - geïntroduceerd. Deze zeer efficiënte Fiesta wordt aangedreven door een speciale versie van de 90 pk 1.6-liter Duratorq TDCi dieselmotor, voorzien van een roetfilter. Deze Ford Fiesta Econetic is nu bij Schurer-Kamphuis in de showroom te bewonderen.


Deze zeer zuinige Ford verbruikt gemiddeld slechts 3,7 liter brandstof per 100 kilometer. Daarnaast heeft de Ford Fiesta ECOnetic een indrukwekkend lage CO2-uitstoot van 98 gram per kilometer, de laagste CO2-uitstoot in zijn segment.
"Vergeleken met de vorige generatie Fiesta 1.6 liter TDCi verbruikt de Fiesta ECOnetic gemiddeld 160 liter minder brandstof per 20.000 kilometer, waardoor er zowel wordt bespaard op brandstof als op brandstofkosten", zegt Jorgen Dragt van Ford-dealer Schurer-Kamphuis. "Het brandstofverbruik op snelwegen en buiten de stad is nog gunstiger; de Fiesta ECOnetic heeft dan maar 3,2 liter nodig om 100 kilometer te kunnen rijden."
Het opvallend zuinige karakter van de Fiesta gaat echter niet ten koste van de rijkwaliteit of de prestaties: de Fiesta ECOnetic accelereert van 0 naar 100 kilometer per uur in 12,3 seconden en de maximumsnelheid is vastgesteld op 178 kilometer per uur.
Net zoals bij de andere ECOnetic-modellen van Ford heeft deze Fiesta een verbeterde aerodynamica, banden met een lage rolweerstand, verbeterde smering, een verlaagd onderstel en aerodynamische details zoals gladde wieldeksels. De langere eindoverbrenging van de transmissie vermindert in het bijzonder het brandstofverbruik op de snelweg.
Niet alleen de ECOnetic-variant van de nieuwe Fiesta profiteert van de inspanningen van Ford Europa op het gebied van duurzaamheid. Zo beschikken alle nieuwe Fiesta's over EPAS (Electric Power Assist Steering), waardoor ze veel minder brandstof en motorvermogen gebruiken dan een standaard hydraulisch stuurbekrachtigingssysteem. Er is veelvoudig gebruik gemaakt van verstevigd staal, terwijl het wagengewicht met 40 kilo is verlaagd.
Jorgen Dragt: "De nieuwe Fiesta ECOnetic is het beste voorbeeld tot nu toe van Ford om te laten zien in welke mate Ford investeert in duurzame mobiliteit. De nieuwe Fiesta ECOnetic zal in het voorjaar van 2009 bij ons in de showroom staan. Overigens zal er naast deze Fiesta ook nog een 139 g/km Ford Mondeo ECOnetic beschikbaar komen. De 115 g/km Ford Focus ECOnetic wordt al enige tijd door ons geleverd."
Ford Dealer Schurer-Kamphuis is gevestigd aan de Strubbenweg 12, 1327 GE in Almere.