Ford Focus Club Nederland organiseert Clubmeeting bij Ford-dealer Schurer-KamphuisFocus-rijders krijgen

06 mei 2009 07:00

VELUWSEKANT - De Ford Focus is een succesvol model en mag zich verheugen in een grote schare liefhebbers. Vele tientallen Focus-rijders gaan echter een stapje verder in hun voorliefde voor de Focus en hebben zich verenigd in de Ford Focus Club Nederland. De Club organiseert de tweede grote clubmeeting op zaterdag 9 mei, wederom bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis in Almere.


"Niet alleen ligt deze Ford-dealer lekker centraal in ons land, ook hebben zij voor onze eerste clubmeeting enthousiaste ondersteuning verleend. Graag maken wij dan ook gebruik van het aanbod om ook onze tweede clubdag daar te organiseren", zegt René Boom, organisator van de Meetingcommissie Focusclub.nl.

Ford Focus Club Nederland

Op 23 december 2005 werd de club als internetforum opgericht, waarna twee jaar geleden de opzet werd gewijzigd in een officiële club. De Ford Focus Club telt momenteel 121 (betalende) leden en 2.631 forumleden.
Iedereen met een Focus is welkom binnen de club. Maar ook leden die naderhand zijn overgestapt op een ander type Ford blijven meestal 'hangen' op het forum. "We hebben best een behoorlijk aantal Fords Focus ST in onze gelederen en sinds kort ook de eerste Focus RS, de winnaar van de auto tijdens de afgelopen AUTORAI. Vijf clubleden hebben inmiddels trouwens ook die nieuwe Focus RS besteld." Bij meerdere bedrijven kunnen clubleden met korting spullen kopen en/of bestellen.
Op het forum zijn ook leden te vinden uit België, die regelmatig de meetings van de Nederlandse club bezoeken, en eveneens een Duits clublid.
De eerste clubmeeting vond in 2006 plaats, waarna er vele volgden her en der in het land. Omdat de organisatie steeds serieuzere vormen aannam, werd vorig jaar contact gezocht met Ford dealer Schurer-Kamphuis. Met als resultaat dat een 'poetsmeeting' werd georganiseerd op de parkeerplaats van de Ford-dealer uit Almere. En met succes want de leden wilden dit jaar wederom graag afreizen voor een poetshappening in de polder. "Wij verlenen daar graag onze medewerking aan," zegt Theo van Putten, directeur van Schurer-Kamphuis. "Het is altijd leuk om zo'n grote groep enthousiaste Ford-rijders bij elkaar te zien."
Dit jaar staan er overigens meerdere 'events' van de Focusclub op het programma zoals de Ford Fair op het circuit Silverstone in Engeland, in september het European Ford Event in Landgraaf en een bezoek aan de Ford Fabriek in Saarlouis (Duitsland), en in december een bezoek aan het Ford-museum in Hillegom.

Focus Clubmeeting zaterdag 9 mei

Op de parkeerplaats zullen de leden in staat worden gesteld met deskundig advies en met professioneel materiaal hun Fords Focus optimaal te cleanen en te poetsen. Het resultaat zal worden beoordeeld in een "show en shine contest". Tevens zal in de werkplaats door de firma LEKO een poetsclinic worden georganiseerd. Een cateringbedrijf zorgt voor de inwendige mens, terwijl Ford-dealer Schurer-Kamphuis de leden en bezoekend publiek in de showroom graag de nieuwste modellen zal presenteren. De echte Focusliefhebber zal uitkijken naar het moment waarop een medewerker van Ford Nederland de nieuwe Ford Focus RS op het terrein van Schurer-Kamphuis zal showen. De clubdag wordt afgesloten met een barbecue.
Danny Haije receptionist bij Ford-dealer Schurer-Kamphuis en mede-organisator van de Clubmeeting: "Iedereen is op zaterdag 9 mei welkom om de diverse Fords van nabij te bekijken, en in onze showroom de nieuwste Fords te zien, zoals de Ka en de Fiesta. Daarbij is het natuurlijk heel bijzonder dat ook de unieke Ford Focus RS zijn opwachting zal maken."
René Boom zegt ter afsluiting: "Het gaat heel erg goed met onze club en belangstelling komt uit vele hoeken. Zo rijden twee van onze leden rallies met een Focus en tijdens onze nieuwjaarsmeeting vorig jaar in Nieuwegein was de politie van Utrecht urenlang present. Zij rijden met een opvallende Focus ST in politie-uitvoering en andere Fords. We zijn heel blij met de steun van Ford-dealer Schurer-Kamphuis, waardoor ons evenement zeker weer succesvol zal zijn." (Foto's: aangeleverd)
Ford-dealer Schurer-Kamphuis
Danny Haije
De Strubbenweg 12
1327 GE Almere
036-5334500
Ford Focus Club Nederland
René Boom
Meetingcommissie www.Focusclub.nl