Ford Mondeo overweldigend succes

03 september 2008 07:00

ALMERE - Ford introduceerde vorig jaar juni de compleet nieuwe Mondeo die sindsdien stormenderhand een toppositie in het C/D segment veroverd heeft. Inmiddels zijn er sinds de lancering in juni 2007 ruim 13.000 Mondeo's verkocht in Nederland. De grote belangstelling resulteerde in eerste instantie in oplopende levertijden. "Maar die zijn inmiddels weer op normaal niveau," zegt Sako de Boer van Ford-dealer Schurer-Kamphuis.


De Ford Mondeo is vooral geliefd als zakenauto, vanwege de combinatie van een aantrekkelijke fiscale waarde, gunstige restwaarde en lage exploitatiekosten. Deze combinatie van factoren resulteert in gunstige leaseprijzen. Sako: "Zo'n 70 procent van de verkochte Mondeo's wordt zakelijk ingezet. De zakelijke rijder blijkt daarbij door de aantrekkelijke, geringe meerprijzen veelal te kiezen voor de luxe Titanium-uitvoering en het Business Pack."
Dat pakket bestaat uit een geavanceerd DVD-navigatiesysteem met touchscreen, Bluetooth telefoonverbinding, Voice Control en parkeersensoren rondom. Het Business Pack kost 2.000 euro inclusief btw en bpm. De Wagon is veruit het meest populair onder de Mondeo-rijders, want 70 procent kiest voor deze ruime stationwagon, terwijl 20 procent van de Mondeo-kopers kiest voor de 5-deurs hatchback en 10 procent voor de 4-deurs sedan.

Levertijden genormaliseerd

Sako de Boer, die zeer verheugd is over het succes van de Mondeo: "Dit model heeft altijd een belangrijke rol in ons modelportfolio gespeeld. Het nieuwe type spreekt met z'n kinetic Design niet alleen onze bestaande Ford-klanten aan, maar wij zien in onze showroom een toenemend aantal rijders van andere merken, dat overstapt naar Ford en de Mondeo. De enorme vraag in geheel Europa heeft onze Mondeo fabriek voor grote uitdagingen gesteld en deze draait sinds de introductie op topcapaciteit. Dit heeft in een aantal gevallen geresulteerd in langere levertijden. Wij zijn verheugd dat de levertijden van deze zeer succesvolle Ford inmiddels weer zijn teruggebracht naar het normale niveau van 8 tot 12 weken." (Foto: aangeleverd)