Fotograaf Almere DEZE WEEK in documentaire NPS

19 februari 2010 08:00

ALMERE - Springfilm maakt in opdracht van de NPS en in samenwerking met Omroep Flevoland een driedelige documentaire over Almere in de opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart. Filmmaker Jacco Groen filmde Fred Rotgans, fotograaf van Almere DEZE WEEK ook.Filmmaker Jacco Groen schetst in de documentaire een portret van Almere waar (lokale) politieke partijen campagne aan het voeren zijn. En tegelijkertijd toont hij ook hoe gewone Almeerders hun geluk zoeken in een stad die bezig is een ambitieuze vergrotingsslag te maken.
In de serie met drie afleveringen van 25 minuten worden ondermeer lijsttrekker Frits Huis van Leefbare Almere gevolgd en Shangram, de jonge voorman van de Nederlandse Moslim Partij. Maar ook impressies van Inge, een singer/songwriter die meedoet aan een talentenjacht in Café 't Boemeltje en fotograaf Fred Rotgans die in weer en wind Almeerse evenementen op de gevoelige plaat vastlegt.
In de documentaire is te zien dat Fred de redactie van Almere DEZE WEEK bezoekt, net nadat hij foto's heeft gemaakt van een zingende burgemeester Jorritsma bij de uitreiking van de prijs 'de Almeerder van het Jaar'.
De uitzendingen zijn bij de NPS op zaterdag 20 februari, zaterdag 27 februari en zaterdag 6 maart aanstaande op Nederland 2, rond de klok van 16.30 uur.
Meer informatie: www.springfilm.nl.