Fusie Waterlandschool en Flevoschool

01 juni 2011 05:00

STEDENWIJK – De leerlingen en docenten van de Waterlandschool en de Flevoschool vierden afgelopen week een heel bijzonder feest. Beide scholen bestaan dertig jaar en gaan, na jaren intensieve samenwerking, samen verder onder de nieuwe naam ‘Het Samenspel’.


“Feitelijk zijn de twee scholen al één school”, vertelt directeur Paul Defourny. “We werken al enige jaren intensief samen. Hoog tijd dus om ook onder dezelfde naam te gaan werken.”
Tijdens de feestweek gaven de kinderen een circusvoorstelling die zij voor hebben bereid met kindercircus Kristal. Zo waren er acrobaten en kinderen die goochelden. Op dinsdag 31 mei kwamen alle kinderen verkleed op school en mochten zij ballonnen oplaten. Na een tocht door de wijk met een brassband werd ’s middags de nieuwe naam van de Waterlandschool en de Flevoschool onthuld op de Playground.
De scholen blijven verdeeld over twee locaties, locatie noord en midden, op 500 meter afstand van elkaar. Medewerkers zullen met elkaar samenwerken. Het Samenspel is daarnaast een door het NOC*NSF erkende sportactieve basisschool.