FysioWalrave viert 25-jarig bestaan

17 december 2008 08:00

ALMERE - Op 19 december 1983 opende fysiotherapeut Gert Walrave aan de Kerkstraat 14a een praktijk in Haven. De opening vond plaats net voordat Almere gemeente werd in 1984. Zodoende kon de eerste vrijgevestigde fysiotherapiepraktijk buiten de gezondheidscentra om van de grond komen.


Aanvankelijk was de samenwerking alleen met de vrijgevestigde huisartsenpraktijk van dokter Beijst, maar al spoedig kwamen er patiënten uit andere delen van Almere, die bewust voor de praktijk gingen kiezen. "Eigenlijk weten er maar weinig mensen dat wij, buiten de gezondheidscentra om, de allereerste vrijgevestigde fysiopraktijk van Almere zijn", zegt woordvoerster Nathasja Breeuwer.
De patiënten zijn de praktijk erg trouw gebleven en dat is al die jaren zo gebleven, de patiënten waarderen het nog steeds dat er een vrije keuze is voor een vrijgevestigde praktijk als FysioWalrave.
25 jaar later viert de praktijk het zilveren jubileum en werken er twaalf collega's in vier vestigingen.
FysioWalrave is een samenwerkingsverband van vier vrijgevestigde waarin de hoofdpunten voor behandeling, naast de algemene fysiotherapie, bestaan uit revalidatie na operatie, looptherapie, manuele lymfedrainage en oedeemtherapie, Club Fysio: groepstherapie voor chronisch- zieken en het cursusbureau van Hands- On.
Uiteraard kunnen mensen in de praktijken terecht voor gewrichts- en bewegingsklachten, maar de laatste twee jaar hebben de fysiotherapeuten een speciaal beweegprogramma bedacht voor mensen met obesitas (zwaarlijvigheid), reuma, artrose en hartfalen. Breeuwer: "Het is belangrijk dat mensen met deze aandoeningen blijven bewegen. We hebben daartoe een samenwerking met sportschool Emotion Fitness in Haven. Onze cliënten sporten daar in groepsverband. Uiteraard is er de persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeut. Dit beweegprogramma is een uniek product van FysioWalrave."
Het 25-jarig bestaan wordt gevierd op vrijdag 19 december van 17.00 tot 19.00 in FysioWalrave, locatie Marktgracht met een receptie voor (oud-) patiënten, bekenden en relaties. De muziek zal verzorgd worden door de jazzband van Kees Oosterwijk.
FysioWalrave
Marktgracht 54
1354 BE Almere Haven
036-5318641
info@fysiowalrave.nl
www.fysiowalrave.nl