Gastgezinnen gezocht voor buitenlandse scholieren

19 november 2008 08:00

ALMERE - In januari 2009 komen diverse buitenlandse scholieren naar Nederland om kennis te maken met onze taal en cultuur. Deze jongeren zullen voor een periode van vijf of tien maanden hier naar school gaan en wonen bij een Nederlands gezin. Een unieke ervaring, niet alleen voor de scholier, maar ook voor de medescholieren en het gastgezin. Er worden nu Almeerse gastgezinnen gezocht.


De scholieren zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en draaien volledig mee in het dagelijks leven van het gezin. Overdag gaan ze gewoon naar de middelbare school. Van het begin tot het einde hebben de gezinnen én studenten een persoonlijke begeleider die voor hen klaar staat bij vragen en problemen. Deze begeleider komt persoonlijk bij de gezinnen op bezoek om ze voor te bereiden op de komst van de buitenlandse student(e). Daarnaast worden er diverse leuke excursies georganiseerd om de student kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur.
De uitwisselingen worden georganiseerd door Travel Active, een Nederlandse organisatie met internationale werk-, studie-, stage- en au pair-programma's. Travel Active wil zoveel mogelijk jongeren in staat stellen een internationale ervaring op te doen en daarmee begrip te kweken tussen de verschillende culturen in de wereld.
Gezinnen die geheel vrijblijvend meer informatie willen ontvangen, kunnen contact opnemen met Gerda Pieters, coördinator van Travel Active: 06-48468852 of gerda-pieters@hotmail.com.