Gebitscontrole voor honden bij Ranzijn tuin & dier

05 november 2008 08:00

ALMERE - Deskundigen van Pedigree leggen op zaterdag 8 november tussen 10.00 en 16.00 uur uit hoe het gebit van honden grondig wordt nagekeken en doen ook een controle. Ranzijn tuin & dier Almere organiseert die dag namelijk de Pedigree Gebitscontroledag.


Er wordt onder meer gewezen op de tanden, de kiezen, de aanwezigheid van tandsteen en de conditie van het tandvlees. De deskundigen kunnen, als de drukte het toelaat, persoonlijk advies geven hoe het gebit van honden het beste gepoetst, kan worden, waarbij het belang van dagelijkse gebitsverzorging wordt uitgelegd.
Een gezond gebit is zeer belangrijk voor honden. Tachtig procent van de honden van 3 jaar en ouder heeft gebitsproblemen. De problemen worden meestal veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Klachten die de hond kan hebben zijn onder andere pijn bij het eten en een slechte adem. In ernstige gevallen kan een gebitsprobleem zelfs leiden tot algemeen ziek zijn. Het is belangrijk om regelmatig naar de tandarts te gaan en regelmatig te controleren.
Ranzijn tuin & dier Almere is te vinden aan de San Franciscostraat 15.