Gebouw De Landdrost is bijna klaar

04 mei 2011 05:00

STAD CENTRUM - Het nieuwe gebouw De Landdrost, tegenover het Flevoziekenhuis aan de Landrosstraat waarin Windesheim Flevoland wordt gehuisvest, is bijna klaar. Dinsdag 6 september wordt het nieuwe gebouw officieel geopend door deeltijd PABO-studente en presentatrice Angela Esajas, burgemeester Jorritsma en Guusje ter Horst, voorzitter van de HBO-raad.


Directeur Duco Adema: “We willen iets moois maken van het onderwijs in Almere. Studeren doe je midden in de stad, dat bereiken we hier. We zijn een kleine school met persoonlijke aandacht. Dit komt tot uiting in onze inrichting. Zo is er ruimte voor persoonlijke gesprekken en intensieve begeleiding op een aparte verdieping, genaamd de ‘living’.”
Het nieuwe gebouw is geschikt voor tweeduizend studenten, dat naar verwachting in 2015 bereikt is. “We hebben op dit moment vier opleidingen met negenhonderd studenten, verdeeld over het WTC Alnovum en het Pabo gebouw ‘De Aardbei’. Die komen straks allemaal naar De Landdrost, samen met de studenten voor de twaalf nieuwe studies die in september starten. Dan zitten we op 1.200 studenten”, vertelt Adema.

Dakterras

Tussen de twee torens van het gebouw zal een dakterras dienen als schoolplein voor de studenten. Op de begane grond komen praktijkruimtes waar voorbijgangers studenten van de technische opleidingen aan het werk zien met prototypes van machines waarmee ze bouwen en testen. Daarnaast zijn er in het gebouw ruimtes voor ‘Jong Ondernemen’, waar studenten die tijdens hun studie een bedrijf beginnen, gebruik van kunnen maken. “Het is niet verplicht, maar veel studenten van Windesheim richten tijdens hun studie een bedrijf op.”
Studentenvereniging Endzijn krijgt er een eigen bestuursruimte voor vergaderingen en het voorbereiden van de introductieweek.
Meer informatie over de opleidingen en inschrijving op de website: www.windesheimflevoland.nl.