Gebouw De Roef laat zich weer zien

20 april 2021 14:00

HAVEN CENTRUM – De verbouw van gebouw De Roef in het centrum van Haven gaat voorspoedig. Dinsdag werden de doeken van de bovenzijde verwijderd en zijn de contouren van het historische pand weer te zien.

Het pand, dat al lange tijd leeg stond, is voor Almere een historisch bouwwerk. In de beginjaren van de stad deed het onder meer dienst als café-restaurant, vergaderzaal, trouwzaal, kerk, feestzaal en cultureel centrum. In oude films over Almere is te zien hoe de eerste bewoners van de stad in dit pand de sleutels van hun huis kregen uitgereikt.

Commotie

Het nieuws dat een projectontwikkelaar het pand wilde renoveren leidde destijds tot veel commotie. Veel Almeerders vonden dat het pand, net als het voormalige politiebureau, een monumentenstatus moest krijgen. Maar vastgoedeigenaren en de projectontwikkelaar lieten weten dat het verouderde gebouw onverhuurbaar zou worden. De gemeente had bovendien geen geld liggen om het pand te kopen.

De projectontwikkelaar beloofde dat bij de (ver)bouw van het pand, de kenmerken van de oude Roef zouden blijven. Die opzet lijkt geslaagd, zoals te zien is.

Gebouw De Roef laat zich weer zien. (Foto: Almere DEZE WEEK)