Gedenksteen voor nieuwe bibliotheek geplaatst

21 december 2009 07:54

STAD CENTRUM - Met het inmetselen van een gedenksteen is vorige week de opening van de nieuwe bibliotheek in Almere Stad weer een stukje dichterbij gekomen.


De steen met de tekst 'Ik dacht mij het paradijs in de vorm van een bibliotheek' van Jorge Luis Borges, werd op 29 mei 2005 door de toenmalige wethouder Frits Huis overhandigd bij het startsein van de bouw, heeft nu zijn definitieve plaats gekregen vóór de ingang van de nieuwe bibliotheek. Samen met de steen werd ook een koker met informatie over de bibliotheek uit 2005 ingegraven.
In de nieuwe bibliotheek zelf wordt momenteel hard gewerkt. Nog tot begin februari worden speciaal voor de bibliotheek ontworpen kasten geplaatst. Daarna volgt de verdere inrichting: het gamingcenter, het nieuwscafé, het nieuwe lokaal en natuurlijk de verhuizing van alle boeken en andere media.
Zaterdag 6 maart is de laatste dag van de bibliotheek in De Voetnoot. Dan volgt de verhuizing. De bibliotheek in De Voetnoot sluit voor drie weken om op 27 maart officieel weer open te gaan aan het Stadhuisplein. In de tussenliggende periode van 7 tot 27 maart zijn de bibliotheken in Haven en Buiten ruimer open.