Gedeputeerde John Bos bij Flevolandse MAC3PARK Sportverkiezingen"Flevoland wil sportiefste provinci

14 januari 2009 08:00

ALMERE - Op maandag 26 januari worden de Flevolandse MAC3PARK Sportverkiezingen gehouden, georganiseerd door Sportservice Flevoland. Gedeputeerde John Bos verheugt zich op deze avond. "Ik ben trots op onze sporters. Zij inspireren anderen om te gaan sporten. Sport is belangrijk voor ieders gezondheid en welzijn. Het is belangrijk als sociaal bindmiddel en geeft de economie in de regio een stimulans. Bovendien willen we als provincie graag een rol vervullen bij de eventuele organisatie van de Olympische Spelen in 2028."Maar het gaat vooral om het bouwen aan een goed sportklimaat. En dat in een tijd dat een sociaal netwerk niet meer vanzelfsprekend is, waar bewegingsarmoede dreigt en overgewicht toeneemt. Zelfs als we de spelen niet binnenhalen, boeken we daarmee enorme winst. Een goed sportklimaat is overigens voorwaarde voor de volgende fasen van het Olympisch Plan." Participeren in dat plan is volgens Bos 'kansen creëren'. "We kunnen bouwen aan voorzieningen, talentontwikkeling, grote infrastructurele projecten, maar denk ook aan de ontwikkeling van de luchthaven. Flevoland heeft de ruimte."

Lef

Met de Olympische ambitie toont Flevoland lef. Bos: "Weliswaar willen we nog niet claimen dat we al de sportiefste provincie van Nederland zijn. Maar we durven er wel heel hard van te dromen. En we durven er heel hard naar te streven. Want sport en Flevoland hebben nogal wat gemeen met elkaar: pionieren, opbouwen, grenzen verleggen en volhouden. Inmiddels kunnen we stellen dat onze inspanningen vruchten afwerpen: Flevoland biedt veel breedtesport, maar brengt topsporters voort die landelijke bekendheid genieten."
Voor de Flevolandse MAC3ARK Sportverkiezingen werden maar liefst tachtig nominaties ontvangen. Daaruit zijn per categorie drie genomineerden gekozen door een deskundige adviescommissie. Opvallend is dat K1-vechter Remy Bonjaski niet kan worden gekozen in de categorie Sportman van het jaar. Bos: "Hij werd eind 2008 wereldkampioen, maar helaas wordt deze sport niet door het NOC erkend. Dus is hij kandidaat in de categorie Amateursporter van het Jaar."
Klasse

Maar alle genomineerden zijn van uitzonderlijke klasse, stelt de gedeputeerde. "Met namen als Gregory Sedoc, Yorrick de Bruin, Thijs en Jolijn van Valkengoed, Denise de Haan en Natalie Grinham mag je toch spreken van topniveau."
Bos is trots op de sporters; hij is verheugd dat MAC3PARK zich opnieuw heeft opgeworpen als hoofdsponsor en dat Omroep Flevoland het evenement mede mogelijk maakt. "Zo verzorgen we met elkaar een topavond die recht doet aan de sport in Flevoland. Het is een uitgelezen moment om onze sporters en talenten in het zonnetje te zetten."
Tot 19 januari kunnen Flevolanders nog stemmen op hun favoriete kandidaat via www.sportiefflevoland.nl. Via deze site kunnen ook kaarten voor de Sportverkiezingen worden besteld.