Gedeputeerde wil kiekendief terug op auto

03 juli 2007 14:35

ALMERE - Gedeputeerde Andries Greiner wil dat automobilisten uit Flevoland weer een sticker van de kiekendief op de auto plakken. Het silhouet van de vogel is het symbool van de provincie Flevoland.


In de jaren '80 en '90 plakten veel Flevolanders de kiekendief op de achterzijde van hun auto. Daarmee lieten de bewoners zien dat ze trots zijn op de twaalfde provincie van Nederland. Ook herkenden zij elkaar als Flevolanders als zij bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland verbleven. Na de eeuwwisseling dook de kiekendief steeds minder op naast de nummerplaten van Flevolandse auto's.
Gedeputeerde Andries Greiner zou graag zien dat automobilisten het silhouet van de vogel weer op de auto plakken. Hij liet dat weten tijdens het onlangs gehouden congres 'Ruimte voor Recreatie!', waar hij ook de officiële installatie verrichte van de Raad van Advies van de nieuwe promotieorganisatie Toerisme Flevoland.
Het is de bedoeling dat deze bijeenkomst een jaarlijks terugkerende happening gaat worden, die ervoor moet zorgen dat een intensieve samenwerking van bedrijfsleven en overheid in de toeristische promotie van Flevoland gestalte krijgt. In zijn slotwoord vroeg Andries Greiner aandacht voor een sinds lang bekend beeldmerk van Flevoland, de kiekendief, waardoor Flevolanders elkaar herkennen en reikte vervolgens aan alle deelnemers een sticker uit met de kiekendief erop en riep op om op alle auto's weer de bekende kiekendiefsticker aan te brengen.