Geef kleding een tweede leven in Oost-Europa

01 februari 2012 06:00

ALMERE – Nog steeds is het volop winter in Oost-Europa. Almeerders die hun tweedehands kleding en schoenen een nieuwe leven gunnen kunnen dit langsbrengen bij Zending over Grenzen in Almere. Hiermee wordt de winter voor hulpbehoevende mensen in Oost-Europa draaglijk gemaakt.


Een warme winterjas, fleece trui en waterdichte schoenen. Voor ons in Nederland is het vaak zo vanzelfsprekend. Hoe anders is dat voor veel hulpbehoevende mensen in Oost-Europa. Deze maand doet in veel Oost-Europese landen de winter haar intrede. De wind en sneeuw waait naar binnen door de vaak bouwvallige huisjes. Geld voor voedsel is er nauwelijks, laat staan voor elektriciteit of hout om een kacheltje brandende te houden. Veel mensen voeren een dagelijkse strijd om te overleven.

Help mee!

Door het langsbrengen van kleding bij het kledinginzamelpunt van Zending over Grenzen zijn deze mensen in Oost-Europa erg geholpen. De kledingcontainer van Zending over Grenzen staat voor het kantoor aan de Omroepweg 10. Almeerders zijn tevens welkom om even binnen te komen kijken.
Meer informatie is te vinden op www.zendingovergrenzen.nl of neem contact op met de afdeling Hulpgoederen, via 036-5363615.