Geef warmteTweede leven voor kleding in Oost-Europa

14 december 2011 06:00

GOOISEKANT - De winter staat voor de deur, een goed moment om de kledingkast op te ruimen. Gun kleding en schoenen een tweede leven in Oost-Europa door het langs te brengen bij Zending over Grenzen. Hulpbehoevende mensen in Oost-Europa blijven hiermee niet in de kou staan.


Een warme winterjas, trui en waterdichte schoenen. Voor de Nederlander is het vaak vanzelfsprekend, maar hoe anders is het voor hulpbehoevende mensen in Oost-Europa? Deze maand doet in veel Oost-Europese landen de winter haar intrede. De wind en sneeuw waait naar binnen door de vaak bouwvallige huisjes. Geld voor voedsel is er nauwelijks, laat staan voor elektriciteit of hout om een kacheltje brandende te houden. Veel mensen voeren een dagelijkse strijd om te overleven.

Help mee

De kledingcontainer van Zending over Grenzen staat in Almere voor het kantoor aan de Omroepweg 10. Het is slechts vijf minuten vanaf de A6 Lelystad - Amsterdam gelegen. Neem afslag 4 Almere Haven. Kijk voor meer informatie op www.zendingovergrenzen.nl of neem contact op met de afdeling Hulpgoederen, 036-5363615.