Geen grootse Koningsdagactie #AllyBlijftBinnen

27 april 2021 10:00

ALMERE - Geen grootse Koningsdagactie van #AllyBlijftBinnen vandaag. Het Almeerse corona-collectief was van plan met een grote rondvaartboot vol muziek door Almere te varen, maar dit gaat niet door. Het is echter niet uitgesloten dat #AllyBlijftBinnen toch van zich laat horen vandaag.

Vorig jaar presenteerde #AllyBlijftBinnen een spectaculaire KingsNight-show vanaf het WTC. Dit jaar was het de bedoeling om vanaf het water Almeerders een feestelijke Koningsdag te bezorgen, ondanks alle beperkingen. "We merkten echter dat er vanwege de corona-situatie een flink vergrootglas ligt op evenementen. Daarbij kwam dat we met de grote boot, bekend van onze eerdere acties, de sluis niet doorkomen omdat het water te laag staat. Alles blij elkaar heeft dit ons doen besluiten de actie af te blazen", vertelt Mitchel Geleijnse namens #AllyBlijftBinnen. Hij laat weten dat de crew vandaag wel blij elkaar komt. "We gaan op deze prachtige dag wel lekker het water op. Wie weet wordt het toch nog een klein feestje", zegt hij met een knipoog.

#AllyBlijftBinnen is een vrijwillig initiatief van drie Almeerse ondernemingen om hun stadsgenoten een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. Maandag hebben zij samen met de gemeente de Almeerders die een Koninklijke onderscheiding kregen in het zonnetje gezet tijdens een alternatieve Lintjesregen.

Blijf via de Facebookpagina van het collectief op de hoogte van acties.