Geen jubileumeditie Almere Haven Festival

16 april 2021 11:45

HAVEN CENTRUM – Er komt dit jaar geen twintigste editie van het Almere Haven Festival. Door de samenloop van omstandigheden rondom corona is het risico voor de organisator en sponsoren te groot.

De jubileumeditie van het evenement stond gepland van 3 tot en met 5 september in de havenkom en het centrum van Haven. "Het Almere Haven Festival is een openbaar inloopevenement zonder hekken en toegangscontrole. Dat willen we natuurlijk graag zo houden, maar echt alle andere denkbare opties om dit event coronaproof te maken zijn door ons uitgewerkt en overwogen," zegtt Bob van der Kolk, evenementencoördinator bij Almere City Marketing. "De vijf stappen van het onlangs door de overheid gepresenteerde openingsplan bieden op dit moment ook onvoldoende perspectief voor ons festival, aangezien dat pas mogelijk is als alle maatregelen zijn opgeheven. En heel realistisch, dat is pas de laatste stap waarvan niemand weet wanneer dat precies zal zijn."

Alternatief geen optie

Voor Almere City Marketing is het geen optie om als alternatief een sterk verkleinde versie te houden, zeker omdat het de twintigste editie zou zijn. De organisatoren richten zich nu op een jubileumeditie in het Floriadejaar 2022. Het zal dan gaan plaatsvinden van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2022.

Het Havenfestival trekt tienduizenden bezoekers. Dat is te risicovol (Archieffoto: Fred Rotgans)